8 KUUKAUTTA OPISKELIJAELÄMÄÄ KUOPIOSSA

Olen koko elämäni asunut Helsingissä, joten viime syksynä muutto uudelle paikkakunnalle tuntui todella pelottavalta. En ollut vielä koskaan asunut yksin, sillä olin koko elämäni asunut vanhempieni tai silloisen poikaystäväni kanssa. Voin jo alkuun todeta, että Kuopioon opiskelemaan lähteminen ja sinne muutto oli yksi elämäni parhaista päätöksistä.

Hain 2017 talvella opiskelemaan maisteriopintoja kauppikseen. En päässyt Aaltoon enkä Hankeniin, mikä aluksi harmitti. Hain Kuopioon, sillä myös siskoni haki sinne opiskelemaan ja ajattelin, että laitan sen vaihtoehdoksi puoliksi vitsillä. Olin jo aloittamassa SAT-kokeeseen valmistautumisen, kun kirjastossa ollessani huomasin päässeeni Itä-Suomen yliopistoon opiskelemaan kansainvälistä liiketaloutta ja myynnin johtamista (englanniksi). Kun luin tekstin "Sinut on hyväksytty opiskelemaan.." tunsin sisälläni onnellisuuden hyökyaallon ja kyllähän siinä itkukin tuli. Kesän valmistauduin uuteen elämänvaiheeseen, enkä tiennyt ollenkaan mitä odottaa. 

 

Ennen muuttopäivääni en ollut koskaan käynyt Kuopiossa, joten koko tilanne ja kaupunki oli minulle aivan uusia. On sanomattakin selvää, että jännitti aivan sairaasti. 

Samana päivänä, kun tulin Kuopioon, Albassa järjestettiin startti-bileet. Alba on muuten ravintola/baari Kuopion satamassa, jonka terassilta tämän postauksen kuvat on otettu. Lähdin kavereiden rohkaisusta käymään siellä yksin, sillä en tuntenut siellä ketään enkä osannut ottaa yhteyttä uusiin luokkalaisiini. Kun astuin sisään ensimmäisiin opiskelijabileisiin, näky oli kaikkea muuta kuin olin odottanut. Helsingissä sitä ajattelee, että täällä klubit on täynnä ja aina on hyvä meno, mutta kuvitelkaa satoja opiskelijoita yhden katon alla, pitkän kesän jälkeen valmiina uuteen lukuvuoteen. Koko paikassa vallitsi hyvä yhteishenki ja positiiviset vibat. Ei sitä voi muuten kuvailla. Ihan mahtavaa. 

Päätin jo silloin, että aion osallistua mahdollisimman moneen opiskelijatapahtumaan, sillä opintojani ei ollut enää kauaa jäljellä. En lähes koskaan käynyt opiskelijabileissä opiskellessani Haaga-Heliassa, joten olin ensimmäistä kertaa oikeasti mukana opiskelijameiningeissä. 

Hauskaa muuten oli se, että sekä lukuvuoden ensimmäiset että viimeiset opiskelijabileeni, olivat molemmat Albassa. Ensimmäisiin bileisiin menin yksin ja viimeisiin uusien ihanien ystävien kanssa. Tuntui kuin ympyrä olisi sulkeutunut mikä oli jotenkin ihmeellistä.

Tutustuin niin moneen ihanaan ihmiseen ympäri Suomea ja maailmaa! Meidän ainejärjestön, Preemion yhteishenki oli niin aidosti hyvä. Koin ainakin itse, että pystyin olemaan täysin oma itseni, sillä kaikki olivat niin mukavia ja vastaanottavaisia. Ainoa asia, mitä helsinkiläisenä täytyi ehkä välillä Kuopiossa varoa, olivat ennakkoluuloja, joita joillakin ihmisillä saattoi olla. Esim, että helsinkiläiset ovat ylimielisiä. Olen itse kuitenkin kuluneen vuoden aikana oppinut, että hyvällä asenteella ja huumorilla pärjää kyllä jokaisessa sosiaalisessa tilanteessa, jopa hankalissa sellaisissa. 

Syy, miksi kirjoitin tämän postauksen on, että haluan rohkaista kaikkia hakemaan kotipaikkakuntansa ulkopuolelle ja kokeilemaan uusia asioita. Ne kokemukset yleensä antavat enemmän kuin ottavat ja niistä kasvaa ihmisenä sanoinkuvaamattoman paljon, jos vain on avoin henkiselle kehitykselle. Ehkä jollakin teistä on muutto uuteen paikkaan ja opiskelijaelämän aloittaminen edessä ensi syksynä, joten haluan sanoa teille, että ottakaa se elämänvaihe, uusi kokemus mahdollisuutena tutustua uusiin ihmisiin, pitää hauskaa ja ennen kaikkea kasvaa sekä kehittyä ihmisenä. Itse ainakin tein näin ja olen siitä niin autuaan onnellinen. Nämä ajat varmaan oikeasti ovat sitä elämän parasta aikaa, joten eletään se täysillä.

Kesäloma on nyt omalta osaltani alkanut, kurssit ovat melkein kasassa, mutta onneksi vielä gradu tekemättä niin ei tarvitse vielä jättää tätä ihanaa opiskelijaelämää taakse. Päätin myös hakea vaihtoon ensi kevääksi, joten suunnitelmana on valmistua vasta ensi kesänä kauppatieteiden maisteriksi. Nyt olen Helsingissä kesän, teen töitä, kirjoitan gradua ja matkustelen. 

Kiitos Kuopio ja kiitos Itä-Suomen yliopisto!

Photos & edit by Jani Telatie