EL NICHO WATERFALLS

Tässä muutama kuva El Nicho vesiputouksilta Kuubasta. Jos matkustat Kuubaan Trinidadiin tai Cienfuegosiin, suosittelen päiväretkeä tänne! El Nicho vesiputoukset sijaitsevat Gran Parque Natural Topes de Collantes -luonnonpuistossa metsän ja vuoriston keskellä. Luonnonpuistossa on polku, jota pitkin pääsee parille vesiputoukselle ja laguunille uimaan, josta esim. kaksi alla olevaa kuvaa on otettu.


El Nicho vesiputouksille kannattaa lähteä aikaisin aamusta, että välttää pahimmat turistirysät. Lähdettiin tyttöjen kanssa heti aamusta matkaan taksilla, joka myös toi meidät takaisin. Matka kesti noin 1,5 h per suunta. Olimme vesiputouksilla pari tuntia ja kuski odotti meitä kunnes olimme valmiita lähtemään. Luonnonpuistoon täytyi myös maksaa pieni summa sisään. 

Luonnonpuistosta löytyy pieni ravintola, josta saa juotavaa ja syötävää. Valikoima on kuitenkin todella simppeli, joten kannattaa ottaa omia eväitä ja juotavaa mukaan. Meillä oli mukana esim. vesipullot ja sipsiä. Alla oleva kuva on luonnonpuiston reitin korkeimmasta kohdasta, Miradorista, josta näkee kauniin laakson. 

Täytyy myöntää, että tämä päiväretki oli matkan ja rahan arvoinen. Oltiin pari vuotta sitten Kroatiassa luonnonpuistossa, jossa oli myös vesiputouksia ja se oli ehkä hirvein asia, mitä olen koskaan nähnyt. Koko paikka oli täynnä ihmisiä ja vesi oli täynnä roskaa. El Nicho vesiputouksista pidettiin paljon parempaa huolta eikä siellä ollut liikaa ihmisiä pilaamassa upeaa luontokokemusta. Kivet voivat laguunilla olla hieman liukkaat, kun menee veteen, joten kannattaa olla varovainen. Itse nimittäin kaaduin, kun yritin tulla pois vedestä. 

Kaiken kaikkiaan El Nicho vesiputoukset olivat ihana kokemus, jota suosittelen kaikille Kuuban eteläosaan matkustaville!