KEVÄT

Kevät on upeaa aikaa. Tähän aikaan monet meistä ikään kuin heräävät pitkistä utuisista talviunista. Tässä vuodenajassa on paljon upeita asioita joista voi nauttia. Osa meistä kokee piristyvänsä, kun taas osa ehkä hieman ahdistusta tai melankolian tunteita. Kevät sisältää paljon uusien alkujen ja asioiden päättymisten tunteita. Itse koen keväisin paljon nostalgian, onnellisuuden sekä hieman surullisiakin tuntemuksia. Olen miettinyt, että tämä saattaa johtua omista menneisyyden kevät kokemuksista.

Ahdistusta voi kokea esim. koulun päättymisestä, kun ei tiedä mitä tekisi syksyllä. Pääsykokeisiin luku uuvuttaa ja samalla jännittää. Uuden kesätyöpaikan saaminen innostaa ja lisää kesän odotusta. Ero rakkaasta ihmisestä surettaa, mutta avaa mahdollisuuden uusille upeille asioille kuten, itsetutkiskelulle ja vapaudelle. Muutto uuteen kotiin virkistää ja saattaa jopa pelottaa, varsinkin, jos muuttaa pois vanhempien luota tai ensimmäistä kertaa asumaan yksin. Keväisin olen itse kokenut kaikkia näitä tunteita ja käynyt läpi edellä mainitut elämänvaiheet.

"Kaiken nostalgian, pelon, surun ja ahdistuksen keskeltä, puskee kuitenkin onnellisuuden tunne." 

Onnellisuutta koen siitä, että kohta on taas yksi etappi takana ja uusia asioita edessäpäin. On kevyt olo, koska kurssit ovat melkein kasassa ja kesä on kohta taas täällä. Ah, Suomen kesä. Se on vaan niin upeaa aikaa. Muistakaa tekin hetkeksi rauhoittua pääsykokeiden lukemisen, opparin/kandin/gradun kirjoittamisen, muuton, eron tai muiden elämän sekalaisuuksien keskellä ja yrittää levittää positiivisia viboja, ei vaan muille vaan myös itsellenne. Kohta tämäkin hetki elämässä on ohi ja seuraava on täällä. Nautitaan siis tästä vaiheesta ja näistä eri tuntemuksista, siis keväästä.

Tässä muutama asia, joista koen onnellisuutta keväisin:

  • Valoisuus. On ihanaa huomata kuinka aamulla aurinko tirkistää sälekaihtimien väleistä. Herään aikaisemmin ja koen oloni paljon pirteämmäksi heti herätessä.
  • Lenkkeily ja ulkoilu ylipäänsä. Kohta pystyy taas lenkkeilemään ulkona liukastelematta ja jäätämättä näppejä. Pääsee myös nauttimaan ulkona olemisesta muilla tavoin, kuten pyöräilemällä, puistoilemalla, terdelle istuskelemalla kavereiden kanssa tai ottamalla kevätaurinkoa takapihalla.
  • Vaatteet. Saa käyttää kivoja kenkiä, takkeja ja muita vaatteita. Pääsee toteuttamaan omaa tyyliä paljon paremmin kuin talvisin.
  • Aurinkolasit. Tarviiko tätä avata sen enempää?
  • Pystyy taas kuvaamaan ulkona. Talvisin on vaikea ottaa minkäänlaisia kuvia, koska ulkona aina sataa räntää, on tylsät talvivaatteet tai on muuten vaan niin kylmä ettei yksinkertaisesti vaan jaksa kuvailla.
  • Vihreys luonnossa. On virkistävää huomata kuinka luonto herää eloon. Nurmikko vihertää, linnut laulavat ja puut huojuvat tuulessa.
  • Ihmiset liikkuvat enemmän ulkona ja Helsinki herää eloon! Tutustuu uusiin ihmisiin helpommin ja jaksaa nähdä enemmän kavereita pitkien koulu-/työpäivien päätteeksi.
  • Kesä lähestyy. Kevät on lyhyt ja aurinkoinen. Se on hetkessä ohi ja kohta onkin jo kesäkuu!