CUBA, HAVANNA

Näitä kuvia katsellessa iski todellinen Kuubakuume! En ole vielä jakanut teille kuvia Kuuban matkastani, joten tässä pieni kuvapläjäys. Oltiin joululomalla porukalla Kuubassa melkein kolme viikkoa. Ideana oli reissata muutamassa eri kaupungissa eikä oltu varattu majoituksia etukäteen, muuta kuin pari ensimmäistä päivää Havannassa. Oltiin Juulin kanssa molemmat kamerat visusti kädessä koko loma, joten kivoja kuvia riittää jaettavaksi varmaan koko vuodeksi. Aloitan kuitenkin näistä random fiiliskuvista, joita räpsittiin Havannassa. Teen myöhemmin postauksen, jossa kerron tarkemmin meidän matkasta ja annan muutamia matkavinkkejä Kuubasta/Havannasta .

Nämä kolme kuvaa on otettu meidän ensimmäisen kämpän kotikadulta Vedadon alueelta. Meillä oli Airbnbltä varattuna oma asunto! Se oli aika kaukana keskustasta, joten kuljettiin taksilla aika paljon. Taksilla kulkeminen on onneksi Kuubassa halpaa, mutta aina joutuu tinkimään turistihinnoista alaspäin. Vedado on kuitenkin melko keskeinen paikka Havannassa ja sieltäkin löytyy tekemistä sekä nähtävää.

Loput kuvat ovat otettu Havannan keskustassa ja Havana Viejassa (vanhassa Havannassa). Kaupunki on värikäs ja kulttuuririkas, mutta todella likainen. Kulkukoiria kävelee kaikkialla, ilmassa leijailee vanhojen autojen tunkkaiset pakokaasut ja Kuubalaiset miehet huutelevat perään kaduilla. Länsimaalainen henkilö huomataan heti ja tuijotuksen kuumottavat niskassa joka paikassa. Siitä huolimatta paikalliset ovat todella ystävällisiä (ainakin yleensä).

 Kuubassa aika tuntuu pysähtyneen täysin. Autot ja talot ovat vanhanaikaisia mikä luo todella erityisen tunnelman koko maahan. Kuuba on jotain täysin erilaista koko muusta maailmasta ja olen kiitollinen, että minulla oli mahdollisuus päästä tutustumaan kyseiseen maahan. Olen rikastunut kulttuurisesti sanoin kuvaamattoman paljon tästä matkakokemuksesta.

Laittakaa kommenttia, jos tulee mieleen ideoita mitä haluaisitte tietää Kuubasta ja mitä voisin postata seuraavaksi!