TOP 4 PLACES TO EAT IN BARCELONA

Jotkut ehkä muistavatkin, että olin Barcelonassa tänä kesänä ja mulla oli yksi missio koko matkan aikana: syödä niin monessa hyvässä ravintolassa kuin mahdollista. Päädyttiin kuitenkin siskon kanssa suosimaan enimmäkseen brunssipaikkoja.

Tässä siis lista kaikille ruokarakastajille Barcelonan parhaimpiin brunssipaikkoihin sekä erääseen herkkupuotiin. 

TROPICO

Tropico sijaitsee La Ramblan eräällä sivukadulla. Sieltä saa nimensä mukaisesti ruokia trooppisella twistillä ja juomia, jotka maistuvat kaikki toinen toisiaan herkullisemmilta. Käytiin täällä viikon aikana useaan otteeseen maistelemassa eri ruokia menulta, mutta kuvissa näkyvät ruuat ja juomat olivat henkilökohtaiset lempparit. Jälkkäriksi kannattaa ehdottomasti tilata muhkeat pannukakut. Huh, tulipa ikävä tätä paikkaa.

BRUNCH & CAKE

 

 

Brunch & Cake on tullut monelle tutuksi somesta. Kävin täällä ensimmäistä kertaa vuosi sitten ja ihastuin paikkaan heti. Jouduimme kyllä jonottamaan 45 minuuttia ennen kuin saimme pöydän (oli sunnuntai), mutta se oli sen arvoista. Tällä kertaa menimme keskellä viikkoa ja saimme melkein heti pöydän. Brunch & Cake ravintoloita on ainakin kaksi Barcelonassa. Toinen sijaitsee lähellä Plaza de Catalunyaa ja toinen lähellä rantaa. Käytiin molemmissa viikon aikana. 

 

Brunch & Cake on siitä upea paikka, koska jokainen annos on kuin taideteos. Annokset ovat reilun kokoisia, joten saat rahalle vastinetta. Ainesosat ovat todella hyviä ja yhdistetty tekemään annoksesta todella maukas. Kaikki annokset ovat ihanan värikkäitä ja erikoisen näköisiä. Mikä parasta, voit syödä brunssiruokia aamusta iltaan viikon jokaisena päivänä. 

ALSUR CAFÈ

Jos olet ollut yön juhlimassa, suosittelen aamulla menemään Alsur cafèeseen ja tilaamaan friteerattua kanaa vohvelin päällä pekoni siirapilla. Mikään mättöannos ei vedä vertojaan Alsurin annoksille. Myös avokado vohveli ja hedelmä jugurtti kulho olivat todella hyviä. Varsinkin koska avokadon päälle oli ripoteltu fetajuustoa ja chiliä, jota en ikinä olisi voinut ajatella yhdistäväni avokadon kanssa. En kyllä koskaan ajatellut syöväni vohvelia kanan kanssa myöskään... Ainesosat sopivat yhteen aivan uskomattoman hyvin. Aivan sairaan hyvä paikka, suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

CHÖK

Lopuksi esittelyssä Chök, joka ei ole varsinaisesti ravintola, mutta silti mainitsemisen arvoinen. Chök on siis pieni herkkupuoti lähellä La Ramblaa, josta saa erilaisia hyviä leivoksia. Heidän erikoisuutensa on kronut eli kroisantti taikinasta tehty donitsi, jonka päällä on kaikkea herkullista. Jos olet herkkusuu kuten minä, kannattaa käydä kokeilemassa. Tämä paikka vie pahimmankin sokerihimon.