HOW TO SURVIVE MARCH MOOD

Tänään haluan kirjoittaa siitä, miten selvitä kaamosmasennuksesta/-väsymyksestä. Se tulee meille kaikille jossain vaiheessa tätä pitkää synkkää vuoden aikaa. Useimmin se iskee viimeistään maaliskuussa. Jotkut kokevat sen lievemmin ja toiset taas vahvemmin. Koko kroppa ja mieli tuntuu väsyneeltä, eikä valoa meinaa näkyä tunnelissa, jota kutsutaan talveksi. Ainoa asia mikä tuo hymyn huulille ja luottamusta siihen, että kyllä se valo ja lämpö vielä joku päivä tulee, on ne aurinkoiset pakkaspäivät kerta viikkoon. Itse olen kokenut olevani erittäin väsynyt jo viikon ja tuntuu etteivät voimat meinaa riittää mihinkään työpäivän jälkeen. Silti, pyrin potkimaan itseäni salille sekä tekemään muita rakentavia asioita luomaan positiivista mielentilaa. Tässä muutamia asioita, jotka auttavat minua selviytymään tästä harmaasta arjesta.

"Tärkeintä on ruokkia positiivisia ajatuksia."

Positiivinen ajattelutapa. Vaikka välillä on sellaisia päiviä, että tekisi mieli mennä takaisin sänkyyn ja herätä seuraavan kerran perjantaina niin, loppujen lopuksi oman asenteen muutos auttaa kummasti selviämään päivästä. Varsinkin pienessä kaamosmasennuksessa on vaikeuksia löytää piristäviä asioita arjesta. Yritän aina muistuttaa itselleni millainen ihminen haluan olla ja miten haluan vaikuttaa muihin ihmisiin. Positiivisuutta ja hyvää oloa ei voi levittä muihin negatiivisessa mielentilassa. Huonoina päivinä pakotan itseni hymyilemään ja ajattelemaan asiaa positiivisesti, joka yleensä auttaa hetken jälkeen. Asiakaspalvelutyössä hymyileminen ja iloinen asenne ovat pakko. Olen todennut, että itse ainakin piristyn, kun joudun pakottamaan itseni olemaan hyvällä tuulella töissä. Joskus on kuitenkin niitä päiviä, että pitää hyväksyä oma tappio ja mennä ajoissa nukkumaan. Kohti parempaa huomista!

Urheilu. Säännöllinen liikunta, jonka on suunnitellut ja ajoittanut tulevalle viikolle auttaa pysymään aktiivisena sekä pirteänä. Aamulla tehty treeni piristää itseäni kaikista eniten. Pyrin liikkumaan 4-5 kertaa viikossa, mutta viime viikkoina treenit ovat jääneet vain kolmeen kertaan. Tykkään varsinkin lenkkeilystä ja salilla käymisestä. Jos motivaatio taso on alhaalla tai aika ei yksinkertaisesti meinaa riittää salilla käymiseen, teen lyhyen kotijumpan tai Hiit treenin. Jos liikkuminen jää yhtään vähemmälle kuin 4 kertaa viikossa, ovat endorfiini tasot heti alhaisemmat ja se vaikuttaa joka päiväiseen mielentilaani. Jos salille lähteminen tuntuu vaikealta, sovi treffit kaverin kanssa niin kumpikaan ei voi lintsaa treeneistä ja molemmat motivoivat toisiaan. Itse en varmaan ikinä pääsisi uudelle salille, jos en sopisi meneväni sinne Taikan kanssa. 

Ruoka. Hyvä ruoka parempi mieli. Niin se vaan menee. Omalla kohdalla hyvän ruuan kokkailu piristää aina. On ihanaa tehdä jotain maukasta ruokaa ja kokeilla uusia makuelämyksiä. Tähän aikaan vuodesta tuntuu, että hiilarit ja herkut maittavat enemmän kuin koskaan. Yritän itse kuitenkin pyrkiä syömään mahdollisimman terveellisesti ainakin ma-pe. Viikonloppuna voi herkutella hyvällä omatunnolla. Itse nautin kokkailemisesta ja varsinkin hyvästä terveellisestä ruuasta, josta ei jää morkkiksia seuraavalle päivälle. On se onni niissä pienissä iloissa, kuten hyvässä ruuassa. 

 

"Ihmiset. Jos ympäröi itsensä ihanilla ja positiivisilla ihmisillä, ne tuovat sanoinkuvaamatonta iloa elämään. Seura tosiaankin tekee kaltaisensa ja maailma on täynnä sekä negatiivista että positiivista ilmapiiriä luovia ihmisiä. Pidä huolta, että valitset ympärillesi ne ihmiset, ketkä tekevät sinusta onnellisemman ja paremman ihmisen. "

Järjestä itsellesi ohjelmaa. Käy ulkona juhlimassa, syö lempi ravintolassasi tai hengaile neljän seinän sisällä lemppari tyyppien kanssa. Juo hyvää viiniä, osta ne kengät mitä himoitset tai mene matkalle, vaikka se olisikin vain päiväristeily Viroon. Jos jumittuu liian pahasti jokapäiväiseen Netflix & chill vaiheeseen se turruttaa aivot totaalisesti. Välillä on tietenkin kiva vain rentoutua kotona ja nauttia yksinolosta. 

Onneksi tämäkin pimeä ja harmaa ajan jakso häämöttää loppuaan. Pian päästään nauttimaan auringosta ja ihanasta Suomen kesästä. Kevät, olemme valmiita sinulle. 

Coat Gina Tricot

Blouse Bik Bok

Jeans Pull & Bear

Fishnet socks Gina Tricot

Bag Furla

Shoes Zara