HVAR

Ihanaa maanantaita kaikille siellä ruudun toisella puolella! Kuten jo aikaisemmin kirjoittelin, olin äskettäin lomamatkalla Kroatiassa. Oltiin tosiaan ensin yhdeksän päivää Hvar saarella ja sieltä jatkettiin vielä yhdeksi yöksi Splittiin. Tässä kuvia meidän Hvarin matkasta.


Majoitus löydettiin Airbnbn kautta. Meillä oli söpö, pieni asunto, jossa oli oma terassi ja merinäköala. Oltiin todella tyytyväisiä majoitukseen ja meidän isäntäperhe oli todella mukava. Joka aamu oli todella onnekas olo, kun sai istua terassilla katsellen merta ja syödä tyytyväisenä aamupalaa.
Rannat Hvarilla ovat kivirantoja tai kallioita, joista muutamiin kohtiin on tehty pieniä tasanneita missä voi loikoilla auringon paisteessa ja mennä suoraan kalliolta uimaan turkoosiin mereen. Koko matkan aikana löydettiin vain kaksi hiekkarantaa. Ne löytyivät Paklenin saaristosta, joka sijaitsee Hvarin lähistöllä. Saaristoon täytyy mennä joko taxi veneellä tai vuokrata oma menopeli. Saaristoon järjestetään myös päiväretkiä. Me kolme päätettiin kuitenkin vuokrata oma pieni vene meidän majoituksen isännältä. Kukaan meistä ei ollut ajanut venettä ennen, joten oltiin aluksi hieman epävarmoja koko tilanteesta. Onneksi saatiin edes hieman opastusta veneen ajamisesta ennen kuin päästiin itse sähläämään sillä päiväksi. 
Ruoka Hvarissa oli todella hyvää. En varmaan kertaakaan syönyt pahaa ruokaa. Varsinkin pizzapalat, mitä leipomoista sai aamuyöstä suoraan uunista, olivat todella maukkaita. Käytiin myös burgeri ja ranskalais ravintolassa jonka nimi oli 50 Hvar. 50 Hvarissa syötiin pariinkin otteeseen muhkeat hampparit ravintolan kattoterassilla. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, mikäli joku päivä löydät itsesi Hvarista. Myös Risottoa tuli syötyä useaan otteeseen. Rakastan mereneläviä risotossa, varsinkin katkarapuja. Erityisesti musta risotto on ehdotonta lemppariani.
Näiden asioiden lisäksi saari on täynnä turisteja, joten varmasti löytyy paljon uusia tuttavuuksia. Ihmisiin tutustuu joka ilta myös Hvarin yöelämässä, joka tarjoaa menoa ja meininkiä läpi viikon. Klubeihin tosin mennään vasta kahdelta aamuyöstä, joten kannattaa varautua valvomaan auringon nousuun asti. Oltiin koko porukka viimeiset yöt niin puhki, että mentiin nukkumaan jo kymmeneltä. Yökerhoista Pink Champagne ja Carpe Diem olivat suosituimmat. iltapäivisin ja alkuillasta Hula Hula Bar oli todella suosittu rantaravintola, johon mm. The Yacht Week porukka tulee juhlimaan. 

Siinä hiukan vinkkejä ja kertomuksia omista kokemuksista Kroatiasta Hvarin saarelta. Onko kukaan teistä ihanista lukijoista ollut Kroatiassa/Hvarissa koskaan? Matkakokemuksia olisi mahtava lukea kommenteista!

/Lovely Monday to everyone behind the screen! As I wrote before I was in Croatia for ten days recently with my friends. First we went to Hvar island for nine days and after that we went to Split for one night. In this post there are some pictures of our trip in Hvar. All pictures have been taken with Olympus Pen Mini E-PM2 camera. 
We found our accommodation through Airbnb. We had a cute, little apartment with a terrace and ocean view. It was so nice to sit on the terrace and enjoy breakfast while looking at the beautiful ocean view. 
The food in Hvar is really good! I didn't eat anything bad the whole trip actually. Especially the pizza slices made in the bakeries that were open all night were our savior after a night out. They were really good! We also tried some restaurants. One of our favorites was a burger restaurant called 50 Hvar. We ate there a few times at the roof top terrace which was really nice. I recommend you to try it if you have a craving for burgers and are ever in Hvar. I also ate a lot of risotto in Croatia. It's probably one of my favorite meals when it has seafood in it. Especially black risotto is really tasty. 
The night life in Hvar offers a lot of different opportunities to have a good night and get to know new people. However the clubs don't open until 2 AM which is actually really late for us Finns since our bars close at 3:30-4:00 AM. So we really had to stay up all night until sunrise which was really tiring at the end. We were so tired for the last days we went to sleep at 10 PM every night the last days there. The most popular night clubs were Pink Champagne and Carpe Diem. Also Hula Hula Beach Club was really popular during afternoon. It was always super full, especially when The Yacht Week people came to party from their boats. 

So there you have it. My tips for Hvar based on my experiences there. Have any of you been in Croatia/Hvar? If yes, share your travel experiences in the comments, I'd love to read them!