A DAY IN SPLIT

Tässä muutama kuva meidän Splitin matkastamme. Ei tosiaan ehditty olla Splitissä kuin noin 24 tuntia, mutta ehdittiin silti käydä tutustumassa Krka luonnon puistoon, joka sijaitsee noin vähän yli tunnin matkan päässä Splitistä. En pitänyt Krkan luonnonpuistosta ollenkaan. Krka oli täynnä turisteja, ihmiset roskasivat vesiputouksen vettä ja koko paikka oli yleisesti ottaen täysin pilattu. Koska kyseessä on luonnon puisto ja luontoa kuuluisi suojella eikä pilata, päivittäistä ihmisten kävijä määrää pitäisi rajoittaa. Myös luonnonpuistoon matkustaminen vaati bussimatkan sekä lauttamatkan. Bussit olivat niin täynnä, ettei meinattu päästä pois koko paikasta. Koko reissu jätti huonon fiiliksen, enkä suosittele Krka luonnonpuistoa kenellekään. Kyseistä retkeä lukuunottamatta meillä oli hauskaa Splitin keskustassa. En nähnyt niin paljon kuin olisin halunnut Splittiä. Vaikka Split on vähän likainen ja kaduilla haisee välillä oudolta, niin oli siistiä, että Game of Thrones sarjaa on kuvattu siellä. En päässyt kokemaan Splitin yöelämää, mutta muuten kaupunki oli todella viihtyisä iltaisin. Ulkomailla on ihanaa, kun kaupungit ovat täynnä elämää. 
Tämä viikko on ollut pelkkää harmaata ja sateista arkea. Tuntuu kuin en olisi tehnyt oikein mitään tällä viikolla. Olen ollut salilla ja harjoitellut matikkaa GMAT koetta varten, jotta voin mennä opiskelemaan maisteri opintoni. Matikka on niin vaikeaa, kun ei ole tehnyt sitä pitkään aikaan. Onneksi tässä on pari kuukautta aikaa harjoitella. Huomenna lähdetään Aleksin kanssa viikonlopuksi mökille. Ei olla vielä kertakaan käyty Aleksin mökillä näiden kolmen ja puolen vuoden aikana, kun ollaan seurusteltu. Saa nähdä miten pärjätään metsän keskellä... En ole ollut vielä tänä kesänä mökillä, joten ihana päästä tekemään kivoja mökki puuhia. Kamera kulkee mukana tietysti.

/Here are a few pictures of our day in Split. We didn't really have time to explore the city as much as we wanted, but we did visit the Krka national park. I didn't like the national park at all. It was full of tourists, people dropping cigarettes and other trash in the waterfalls and spoiled in all ways possible. There should be restrictions on how many people they let visit the park per day. Nature should be protected, especially in national parks. I was so frustrated of the whole thing and it was just a waste of time and made me angry. I don't recommend the Krka national park for anyone. Other than that horrible experience we had a nice time in Split. It's a little dirty and smells weird sometimes, but some parts of Game of Thrones have been filmed there so that was cool. We didn't experience the night life there but I loved walking in the city in the evening because there was so much happening. I love cities with a lot of life. 
This week has been super slow. I feel that I haven't done a lot. It's just been raining here in Helsinki. I've been to the gym and practicing math for the GMAT test I have to do in order to get my masters degree. I'm applying to Uni in the winter. But for now I have a gap year so I'm going to make the most of it. 
Tomorrow we are going to Aleksis summer cottage. We have never been there before so I'm really excited. I can't wait to do fun summer cottage stuff like swim in a lake, go to the sauna and maybe even fishing or canoeing and sit at the camp fire all night. Oh and we also have to gather berries for our moms. I'll take my camera with me of course, so you guys can here all about it later.