EASTER IN SPAIN

Tässä postaus Pääsiäisloman Espanjan matkasta. Meillä oli majoitus Malagassa, mutta kiersimme Länsi-rannikkoa autolla ja kävimme eri kaupungeissa lähes joka päivä. Kokonaisuudessaan, matka oli onnistunut eikä tapahtunut oikeastaan yhtäkään "huonoa" kokemusta. Parasta oli aurinko. Se piristi henkisesti todella paljon. Ja tietenkin pieni päivitys iholla ei ollut haitaksi. 

MIJAS

Ensimmäisenä retki päivänämme suuntasimme kohti Fuengirolaa ja sieltä vuorille Mijas nimiseen kylään. Mijas oli aivan ihana pieni Kreikkalaishenkinen kylä, jossa oli upeat näkymät Fuengirolaan ja merelle päin. Kaikki rakennukset Mijaksessa olivat valkoisia ja monelle seinille oli ripustettu sinisiä ruukkuja. Käveltiin siellä muutama tunti ja tutkiskeltiin paikkoja. Aurinko porotti koko päivän ja olo oli kuin keski kesällä. Ehdottomasti yksi lempipaikoistani tällä matkalla. 

MARBELLA

Seuraavana päivänä ajeltiin kohti Marbellaa, joka on rantakaupunki. Käveltiin Marbellan satamassa sekä vanhassa kaupungissa muutama tunti ja käytiin syömässä rannalla olevassa ravintolassa. Ruoka ei Espanjassa, ainakaan omasta mielestäni ole mitenkään erityisen hyvää, mutta risotto minkä Marbellassa söin oli positiivinen yllätys. Kuvat ovat Marbellan vanhasta kaupungista. 

NERJA

Nerja sijaitsee Malagan pohjoispuolella rannikolla. Siellä käytiin suositussa turistikohteessa eli tippukiviluolassa. Minähän en sinne astunut jalallakaan. En pidä ahtaista paikoista maan alla. Mutta onneksi perheestä löytyy rohkeitakin, jotka käyvät kokemassa minunkin puolestani. Käytiin myös Nerjan keskustassa kiertelemässä. Siellä oli upeat näkymät merelle kielekkeellä, josta oli tehty näköalapaikka. Nyt, kun katselen näitä kuvia, haluaisin makoilla rannalla ottamassa aurinkoa ja snorklata kirkkaissa vesissä. No kukapa ei. 

MALAGA

Ensinnäkin Malaga on aika ruma kaupunki. Teollisuusalue on rakennettu keskelle rantaa, joka pilaa koko kaupungin fiiliksen. Nyt, kun olen sen sanonut, voin kertoa, että on Malagassa paljon hyvääkin. 
Malagan ydinkeskusta on vanhaa kaupunkia, jossa on kauniita rakennuksia, paljon elämää, kauppoja ja ravintoloita joka kuja ja katu täynnä. Paikalliset ihmiset olivat todella ystävällisiä. Pääsiäisen aikaan Malagan kadut suljetaan autoilta ja suuret paraatit kulkevat aamusta yöhön katuja pitkin koko pääsiäisviikon ajan. Ensimmäisenä yönä herättiin siskon kanssa yhden aikaan, kun kultiin kovaa rummutusta ja musiikkia. Meidän hotelli oli juuri Pääsiäisparaatin matkan varrella, joten nähtiin se noin miljoona kertaa parvekkeelta.
 Sisäinen kulinaristini pääsi valloilleen, kun löysimme Malagan keskustasta kauppahallin. Siellä söin varmaan koko matkan parhaimmat sapuskat. Malagan kauppahallissa voi käydä hakemassa erilaisia ruokia maisteltavaksi eri tiskeiltä. Lemppari ruokakokeilu kauppahallissa oli nyhtöankka burgeri sekä täydellisesti maustetut mustekalan lonkerot. Muita hyviä ruokia Espanjassa söin Mexicolaisessa ja Kreikkalaisessa  ravintolassa. Tosin friteeratut vauva mustekalat oli todella hyvää myös Espanjalaisissa ravintoloissa, varsinkin El Trillo nimisessä ravintolassa Malagassa. 
 

Kokonaisuudessaan Malaga ja muut rantakaupungit missä kävimme olivat kivoja paikkoja, mutta suosikki kaupunkini on vielä toistaiseksi kuitenkin Barcelona. Tosin Mijas on kovana kakkosena.