THE LIFE OF A BLOGGER IN WINTER TIME

Bloggarin elämä talvella voi olla haastavaa.

Ainakin omalla kohdalla koko harrastus saa ikävän käänteen. 

Talvi lähestyy minkä todellakin huomasi viikonloppuna näitä asuja kuvaillessa Juulin kanssa. Olin jo aivan unohtanut kuinka kylmä ulkona voi olla ja mitä kaikkea sitä silti tekeekään hyvien blogikuvien takia. Talvella on hankala kuvata yhtään mitään pimeyden takia, saati asukuvia, koska Suomessa on kylmä ja pitää pukeutua lämpimästi. Tämä usein vaikuttaa päivittäiseen pukeutumiseen ja valintoihin joita tekee vaatteiden suhteen. Jätin tänään yhden mekon tilaamatta, koska siihen ei sovi sukkahousut = sitä ei voi käyttää talvella. Nuorempana saattoi pukeutua vähäisiin vaatteisiin ja hytistä kylmyydestä vain, että näytti hyvältä. Nykyään tahtoo vain, että on lämmin ja ettei tule kipeäksi.

" Tässä postauksessa olen luetellut muutamia asioita, jotka kuuluvat bloggaajan arkeen talvella. "

Vaikka onkin talvi, haluan silti pukeutua nätteihin vaatteisiin, jotka ovat kuitenkin lämpimiä. Iso untuvatakki ei oikein sovi omaan mielikuvaan kivasti pukeutumisesta. Talvella täytyy kuitenkin pukeutua ennen kaikkea fiksusti. Oman tyylin toteuttaminen on vaikeaa, kun yrittää pysyä lämpimänä. 

Hanskat. Asukuvissa harvoin niitä pitää, mutta valokuvatessa niitä on pakko pitää talvella. Joskus sitä sattuu unohtamaan hanskat kotiin, jonka jälkeen sormet punoittavat koko loppu päivän. Joskus tuntuu siltä, että on helpompaa olla kuvattavana, sillä poseeraamisessa ei tule niin kylmä kuin muiden valokuvaamisessa. Voidaanko jo mennä autoon lämmittelemään?

Meikki. Naama jäätyy, silmät valuvat ja puoli tuntia kestänyt eyelinereiden piirtäminen on mennyt hukkaan. Nyt ne siivet on poskilla, ripsareista puhumattakaan. Pakkassäiden kuvausreissuilla kannattaa olla mukana tops puikkoja sekä tietenkin meikit ehostamista varten. 

Hiukset. Pakkassäällä varsinkin hiukset tuppaavat olemaan usein sähköiset ja osoittavat joka suuntaan. Yritä niitä nyt sitten Photoshopata piiloon. Jos hiukset eivät ole sähköiset niin vanha kunnon talvituuli pitää huolen, että hiukset ovat kaikkialla muualla kuin siellä missä niiden pitäisi olla, kuten naamalla. 

Villapaidat. Ne ovat niin mukavia ja lämpimiä. Villapaita on nopea ja helppo asuvalinta talviseen säähän. Yksinkertaisia villapaitoja on helppo yhdistää asuun kuin asuun. Asukuvissa ne kuitenkin tuppaavat saamaan, ainakin minut näyttämään isommalta kuin mitä oikeasti olen. Isot paksut villapaidat ovat parasta talvessa, mutta eivät tahdo tehdä yhteistyötä, kun yritetään kuvata asuja. Parhaat villapaidat eivät mahdu takkien hihoihin kunnolla, joka saa näyttämään Michelin-ukon käsivarsilta. Rakastan sinua lämmin villapaita!

Takit. Jos kuvaat asukuvia blogiisi, niitä täytyy olla ympäri vuoden myös talvisin. Jos haluat ottaa enemmän kuin pari asukuvaa, täytyy olla monta eri takkia, jotta saa erilaisia asu yhdistelmiä. Osa takeista voi olla kevyempiä ja ohuempia kuin mitä -10 asteisessa säässä tulisi pitää. Onneksi kameran takana voi taas pukea päälleen ison untuvatakin, jonka alta ei näy pienintäkään vaatekappaletta päivän asustasi. 

Sää. Onhan se kiva, kun on valkoinen maa, vähän pakkasta ja aurinko paistaa. Silloin voi jopa kaivaa kaapista aurinkolasit esiin pitkästä aikaan. Totuus kuitenkin on, että suurin osa talvesta on harmaata räntäsäätä, joka pilaa maiseman kuin maiseman kuvissa. Loskainen maa sotkee myös uudet kengät ja roiskii kuraa joka puolelle jalkoihin. Jes.

Pimeys. Pitkä synkkä talvikausi on jo alkanut, eikä aurinkoa tahdo näkyä lähes ollenkaan. Jos työskentelee täysipäiväisessä työssä ajankäyttö on tärkeää, jos haluaa edes jotain kuvia luonnonvalossa. Aamulla, kun herää on pimeää ja illalla kun pääsee töistä on pimeää. Missä vaiheessa sitä ehtii kuvailla blogiin? Viikonloput ja salamavalo ovat ainoa toivo, jos haluaa jotain julkaistavaa materiaalia blogiin. Onneksi omalta työpaikalta löytyy bloggaajatoveri, jonka kanssa voi kuvailla kesken työpäivän tauolla. Itse olen kuitenkin päättänyt suurimmaksi osaksi panostaa viikonloppuna kuvaamiseen, kun on kunnolla aikaa ja valoa.

" Haluan kuitenkin todeta, että on talvessa paljon hyvääkin valokuvaamisen, bloggaamisen ja muiden asioiden suhteen. Esim. omat synttärit ensi kuussa, kaunis luminen maisema ja Joulu. Kaiken lisäksi, talvi antaa hyvän tekosyyn lähteä jonnekin kauemmaksi lomailemaan, jossa voi nauttia taas auringon lämmöstä ja valosta. "

Photos by Juuli Rönkä